Construirea pieței unice digitale - Digital Single Market - este o preocupare majoră a autorităților europene, prin crearea unui cadru care să faciliteze competiția și inovația, asigurând în același timp siguranța, încrederea și protecția consumatorului. În acest proces, industria serviciilor financiar-  bancare joacă un rol esențial.
Evoluția rapidă a tehnologiei schimbă în mod structural industria serviciilor financiar - bancare. Investițiile în incubatoare de afaceri, în inovația digitală și finanțarea proiectelor de tehnologia informației sunt exemple care arată că industria bancară sprijină inovația tehnică în serviciile financiare.
Băncile își concentrează atenția pe experiența clienților. Se produc schimbări importante în comportamentul si cerințele consumatorilor de servicii financiar bancare, care solicită servicii in timp real, mobilitate, ușurință, comoditate, transparență, dar in același timp siguranță, securitate si costuri cât mai mici.
Adoptarea noilor tehnologii implica cerințe complexe de securitate și administrare a riscurilor, în paralel cu eforturile de implementare a noilor reglementări europene.
Competiția este în creştere, pe piață apar noi furnizori de servicii financiare, care dau dovadă de agilitate și sunt capabili sa răspundă rapid cerințelor clienților.
În acest context, ne propunem să vorbim despre tendințele și dezvoltările pieței europene și naționale a serviciilor financiar bancare, modul în care se transformă industria in contextul revoluției digitale, reglementări și inițiative europene, noi produse și servicii, inovație, competiție, noi furnizori pe piața serviciilor financiare, administrarea riscurilor și securitate, piața integrată a plăţilor la nivel european.

Oxygen Events în colaborare cu Asociaţia Română a Băncilor, Banca Transilvania, BCR și cu sprijinul CERT-RO și ANSSI, organizează în luna octombrie, luna europeană a securității informatice, evenimentul:
Viitorul și Siguranța Plăților Electronice   
Serviciile financiar - bancare în era digitală

21 octombrie 2015
Marshal Garden, sala Panoramic

eveniment inclus în Calendarul ECSM
(European Cyber Security Month (ECSM)
Centru de training, evenimente si publicitate
7mm © 2014 . ALL RIGHTS RESERVED .
Website counter