Centru de training, evenimente si publicitate
eveniment organizat pe 4 mai 2012 la Banca Nationala a Romaniei, in ciclul "Romania, incotro?" cu sprijinul Bancii Nationale a Romaniei, al Leadership Development Solutions si al Bancii Mondiale. Primul Summit de Corporate Governance va reuni top managementul sistemului bancar national si international, mass-media, reprezentanti ai misiunilor diplomatice, ai companiilor private, asociatii si cadre didactice universitare, societatea civila si institutiile de stat. Directorii celor mai importante organizatii internationale vor fi prezenti la acest eveniment in calitate de participanti si speakeri, pledandu-si calitatile de lideri, demostrandu-si  experienta  pentru ca intrprinderile sa-si traseze propriul curs in vremurile tulburi ce vor urma.

Nu poate exista dezvoltare durabila in lipsa unei bune guvernante. Nivelul bunastarii populatiei fiecarei tari in parte este, de cele mai multe ori, atribuit standardelor de guvernanta. In tarile in care exista coruptie, un control neadecvat al fondurilor publice, in care lispseste responsabilizarea, sau in tarile cu o societate civila nedezvoltata, in mod inevitabil dezvoltarea are de suferit. Buna guvernanta este importanta pentru tarile aflate in toate stadiile de dezvoltare, de aceea oamenii o privesc ca pe un ideal greu de atins in totalitate, dar la care aspira fiecare stat.

Guvernanta corporativa este, fara indoiala, unul dintre subiectele fierbinti ale afacerilor de azi. Este intersectia in care se intalnesc toate provocarile economice din ziua de azi, dar, de asemenea, punctul de plecare de la care pornesc toate caile de imbunatatire economica. Astazi, principiile unei bune guvernante corporative au crescut din experienta afacerilor globale acumulata de peste zeci de ani, daca nu chiar secole, in aceasta economie globala tot mai interconectata. Aceste principii sunt extrem de valoroase pentru noi toti, deoarece se adreseaza nevoii de eficienta, pentru transparenta si corectitudinea oricarei organizatii.

Principiile "Global Corporate Governance" sunt vazute astazi ca fiind aduse din afara culturii noastre. Chiar este asa? Suntem astazi aici pentru a afirma cu toata convingerea ca aceste principii nu sunt deloc straine culturii noastre. In limba romana cuvantul "cinstit" exista de foarte mult timp.

Dar suntem deasemenea astazi aici, pentru a recunoaste si a aprecia influenta pe care delegatia Fondului Monetar International, a exercitat-o in ultimii doi ani asupra economiei, cu privire la necesitatea de a aplica principiile de onestitate in practicile noastre, cand  administram bunurile altora. Pe scurt tot ce trebuie sa facem este sa reevaluam sistemul de valori din spatele cuvantului romanesc "cinstit" ca sa il subliniem si sa ii recunoastem adevarata valoare si importanta.
The First Global Corporate Governance Summit In Romania
Banca Nationala a Romaniei,
sala Mitită Constantinescu
4 mai 2012

Eveniment sustinut de

Parteneri media
CU SPRIJINUL
PARTENERI SILVER
ORGANIZATOR


PARTENER OFICIAL


PARTENERI

7mm © 2014 . ALL RIGHTS RESERVED .